СЪБИТИЯ
e-mail
РЕВЮ НА ВЕНЕЦИАНСКИ КОСТЮМИ И МАСКИ
С
ъ
б
и
т
и
я
Клиент:
Парти Хауз, Joie de vivre Оh la la, FTV
Дата:
20.11.2009
Гости:
500
Място:
АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

Венециански костюми и маски в Археологическия музей

 

Карнавалната култура набира популярност и в България

 

Текст: Мирослава Кирилова

Снимки: Маги Скорчева

 

 

Не си ли мечтаете понякога животът ви да бъде по-пъстър? Да имате повече време за себе си, за хубави емоции и забавления? Звучи предизвикателно, но не е невъзможно, особено ако се доверите на “Парти Хауз”. Фирмата има богат опит в организирането на всякакви фирмени събития – юбилеи, тийм билдинг, детски рождени дни, сватби и други специални събития. Възможностите на “къщата за партита” не спират до тук: чаровните сътруднички на вечно усмихнатата и готова да даде съвет управителка Каталина Желязкова украсяват всякакви места – заведения, открити сцени, площади, дори „опаковат” сгради. Освен  това шият и дават под наем карнавални костюми за всеки тип събитие.

         Ако отидете в офиса на фирмата, веднага ще ви впечатли отношението към клиентите. Още на вратата ви посреща любезна  служителка, която ви дава точна информация, съветва ви и приема лично всяко ваше желание. Деси Страхилова, която отговаря за гардероба, споделя, че има мода в избирането на карнавални костюми. Напоследък са много популярни костюмите на Римския сенатор, Клеопатра, Мерилин Монро и ретро вариантите. „Повечето клиенти си вземат костюми именно от нас, защото имаме най-голям избор и няма начин човек да не си хареса нещо. Освен това цените ни са разумни”, обяснява г-жа Желязкова. Според нея празнуването с карнавални костюми на фона на красива украса не е занимание само на хората с финансови възможности, а по-скоро на почитателите на лайфстайла: „В празнуването няма богати и бедни. Празникът е отношение към света, той действа като балсам на психиката, защото лекува стреса и ни изважда от сивото ежедневие.”

         Каталина Желязкова разказва, че модерният българин вече е узрял за по-авангардни решения, когато трябва да организира нечий празник – своя, на детето си, на близък човек или фирмен купон. “Това е голяма крачка напред в сравнение с времето отпреди пет-шест години, признак за европеизирането на житейските стилове в големия град”.

В това отношение “Парти Хауз” винаги дава тон на най-модните тенденции. “Стремим се да предлагаме нови неща, което хората не са виждали, да провокираме фантазията на хората, съблюдавайки международния опит. Същевременно, ако клиентът има дадена идея – се стараем да я реализираме възможно най-евтино и ефектно”, обяснява г-жа Желязкова.

След броени дни фирмата ще организира за първи път в България ревю на венециански костюми и маски. Романтиката на италианския дух ще завладее Археологическия музей в София на 20 ноември, когато над 500 отбрани гости ще могат да се насладят на ревюто “Тайната зад маските”. Тогава 20 известни личности ще дефилират с пищни костюми, изготвени от Миглена Желязкова-Маги, дизайнерка на “Парти Хауз”. Лицата им ще бъдат скрити зад екстравагантни и загадъчни маски, изработени специално за случая в две от най-известните венециански работилници за маски – Ca Macana и Ca del Sol. Прическите на участниците ще бъдат подготвени със съдействието на Nivea, като за целта ще бъде използвана специалната й серия Volume Sensation Line. За празничната атмосфера ще допринесат бароковата музика на Вивалди в изпълнение на флейта, арфа и цигулка и огнено шоу.  

Събитието се организира с партньорството на сп. “Joie de vivre Оh la la” и Fashion TV. Световният моден канал, който от този месец излъчва първите си предавания от страната ни, ще заснеме ревюто, а лайфстайл изданието ще представи новия си брой, посветен на карнавала във Венеция.

         Е, забравете всякакви ангажименти, ограничения и задачи. Потопете се за миг в света на фантазията и приказките. Отхапете ябълка, преоблечена като Снежанка, размахайте палка с костюм на секси полицайка, покажете зловещия си поглед с визията на Дракула или се превъплатете в мускетар, пират, рицар, или в каквото си поискате. Желанието е от вас,  а реализацията – от нас.